Vždy keď myslím na ikonickú CAFÉ DEVÍN začínam cítiť lahodnú vôňu kávy a pred očami sa mi objaví dokonalý krémeš. A práve v tomto období som zacítil aj niečo nové a lákavé. Na úvode ma to prekvapilo, ale nie je sa čomu diviť.
Veď HOTEL DEVÍN**** je známi svojou gastronómiou už od roku 1954. A dokonale pozná históriu chrumkavej husacinky, jemných lokší a chutnej kapusty.
JESEŇ JE OBDOBÍM…
vinobraní, jablkových hodovaní a najmä husacích a kačacích hodov.
Text: Barbora Bohúnová
História chrumkavej husacinky, jemných lokši a chutnej kapusty je opradená rôznymi legendami a za jej domov sa považuje obec Slovenský Grob. Ak sa pozrieme ďalej do minulosti, naši prapredkovia husi tradične konzumovali na Martina. Pramene hovoria dokonca o svätomartinských husiach. Hodové slávnosti na Sv. Martina boli počiatkom tejto tradície.
My, v Hoteli Devín**** si tradície ctíme a preto sme si aj počas tejto jesene pre vás pripravil husacie a kačacie hody. Priamo v historickom centre Bratislavy, v Café Devín si môžete dopriať delikatesy nášho šéfkuchára Ľuba Molnára vo dvojici, pri rodinnej oslave alebo firemnom evente.
A nezabudnite na krémeš!
+421 (0) 911 443 446